ZLATNI TOK – ŠLJIVOVA PREPEČENICA

Šljivova prepečenica „Zlatni tok“ je proizvedena od najkvalitetnijih sorti šljiva, crvene ranke i požegače, fermentacijom uz pomoć selekcionisanog kvasca i frakcionom dvostrukom destilacijom u bakarnim kazanima, uz odležavanje i starenje destilata u hrastovim buradima. U toku starenja primarni miris prepečenice se transformiše u prefinjeni buke, što „Zlatni tok“ čini izuzetno dopadljivim pićem.

Boja

Ćilibarno mrka sa blago hlorofilnom zelenom nijansom

Struktura

Puna zaokružena, dobro izbalansirana, sa diskretno izraženim taninima.

Miris

Profil mirisa buketni, tipičan za staru rakiju, kompleksan, začinsko – četinarsko – cvetni sa blago citrusnim tonovima u pozadini koji daju blagu oštrinu.

Ukus

Na početku sladunjav začinski diskretna oporost od prisustva elagnih-tanina, koji se lagano i postepeno šire u olfaktornoj regiji i odaju voćno cvetnu ukusnu impresiju. U naknadnom   (retronazalnom) delu ukusa diskretni tonovi lešnika i čokolade.

Završnica

Završetak dug, zaokružen i mekan koji upotpunjuje ubedljiv utisak koji ostavlja ova rakija.

tok1